Usein kysyttyä

 

Mikä on tuloilmalaite ja miten se eroaa ilmalämpöpumpuista?

Tuloilmalaite parantaa ilmanvaihtoa ja sisäilman laatua. Se tuo nimensä mukaisesti raitista ja puhdasta ilmaa sisään. Se asennetaan huonekohtaisesti tehostamaan olemassa olevaa koneellista tai painovoimaista ilmanvaihtoa.

Ilmalämpöpumppu kierrättää sisäilmaa, joten se ei paranna sisäilman laatua kuin lämpötilan osalta. Tuloilmalaite nimenomaan parantaa ilmanvaihtuvuutta ja pitää huolen siitä, että ilma on myös puhdasta ja terveellistä.

 
Mitä on korvausilma?

Korvausilma tarkoittaa ulkoa sisälle virtaavaa ilmaa mitä tulee vastaava määrä joka poistetaan pesuhuoneista, keittiöstä yms. Mikäli ei ole korvausilmaventtiileitä, virtaa ulkoilma sisälle ovi- ja ikkunaraoista. On erittäin tärkeää, että korvausilma johdetaan sisälle hallitusti suodatettuna ja lämmitettynä. Mobair laitteiden tuomasta korvausilmasta ei aiheudu lisäkustannuksia.

 
Mihin huoneeseen tuloilmalaite asennetaan?

Tuloilmalaite asennetaan siihen huoneeseen, jossa sisäilman laatua halutaan parantaa. Sen voi siis samassa rakennuksessa asentaa jokaiseen huoneeseen tai vain tiettyihin mutta ei suoraan esim. pesuhuoneeseen. Kodeissa tuloilmalaitteelle tärkein tila on makuuhuone, jossa huono ilmanvaihto ja sisäilman laatu aiheuttaa eniten ongelmia. Sijoittelussa tulee ottaa huomioon asennusohjeet.

 
Sähkön kulutus

Mobair 2030s korvausilmaventtiilin sähkötehon tarve on vain 1,0 W. Mobair 2010 ja 2020 kuluttavat keskimääräisesti n. 200 W, mutta tämä kulutus kompensoituu lämmityskulujen pienenemisenä, eli huoneessa oleva lämmityspatteri kuluttaa vähemmän kun korvausilma tulee lämpimänä sisään.

 
Äänitasot

Mobair tuloilmalaitteet ovat hiljaisia. Hiljaisina laitteina ne sopivat erinomaisesti käytettäväksi myös makuuhuoneissa ilman unen häiriintymisen vaaraa. Mobair 2030s korvausilmaventtiilin äänitaso on alle 27 dB(A). Lisäksi kaupunkialueilla ulkoa tulevan äänen vaimentamiseksi on olemassa lisävarusteena ulkoilmaputken sisälle asennettava äänenvaimennin. Sisällä huoneessa laitteet ovat niin hiljaisia, että esimerkiksi lämmityspatterin termostaatti saattaa pitää suuremman äänen.

 
Takuu

Myönnämme kaikille tuotteillemme kahden (2) vuoden takuun.

 
Mobair tuloilmalaitteissa käytettävät suodattimet

Mobair tuloilmalaitteissa suositellaan käytettäväksi alkuperäisiä suodattimia laitteen suunnitellun toiminnan ja ilmamäärän varmistamiseksi. Alkuperäisiä Mobair-suodattimia myyvän jälleenmyyjän löydät Scanofficen jälleenmyyjähaulla.

 
Haittaako tuloilmalaitteen käyttö ilmalämpöpumpun toimintaa?

Ilmalämpöpumppuja ja ilmanvaihtolaitteita käytetään hyvin yleisesti rinnakkain. Lämpöpumpulla hallitaan huoneilman lämpötilaa kun taas ilmanvaihtolaitteet, kuten Mobair-tuloilmalaitteet, huolehtivat ilman raikkaudesta.

 
Sekoittaako tuloilmalaite muuta ilmanvaihtoa?

Tuloilmalaitteemme eivät sekoita rakennusten muuta ilmanvaihtoa. Kerrostaloissa ja kaikissa muissakin rakennuksissa edellytetään, että tuloilmalaitteet eivät saa aiheuttaa ylipainetta huoneistoon. Kaikki tuotteemme onkin suunniteltu niin, ettei ylipainetta synny missään olosuhteissa ja viranomaiset ovat hyväksyneet ratkaisun.

 
Mitä tuotteemme maksaa?

Tuloilmalaitteemme ovat muihin vanhojen rakennusten ilmanvaihtoa parantaviin ratkaisuihin verrattuna erittäin edullinen vaihtoehto. Tarpeisiisi (rakennustyyppi, sijoittelutarve huoneisiin) soveltuvan mallin ja hinnat saat lähimmältä edustajaltasi.

Mobair tuotteiden jälleenmyyjät alueellasi löydät Scanofficen jälleenmyyjähaulla.